Porcja dla dwóch osób:
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną ugotuj w nieosolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na suchej patelni upraż posiekane orzechy włoskie i odłóż je na osobny talerzyk. Na tej samej patelni podsmaż i podduś na maśle klarowanym lub oleju kokosowym pokrojoną gruszkę. Dopraw ją cynamonem i odrobiną kardamonu.
W osobnym garnku wymieszaj ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną z połową szklanki mleka roślinnego, dodaj do niej gorzką czekoladę, miód i odrobinę ekstraktu z wanilii. Dokładnie wymieszaj i gotuj przez chwilę. Wyłóż kaszę na talerze, na wierzch połóż duszoną gruszkę w korzennych przyprawach i posyp orzechami włoskimi. Wspaniałe rozgrzewające śniadanie gotowe.
Zapisz się do newslettera.
Otrzymuj informacje o ofertach i promocjach.
form.successMessage