Porcja dla dwóch osób:
- Kasza jaglana - 8 łyżek (100 g)
- Len złoty mielony nasiona - 2 łyżeczki (10 g)
- Żurawina suszona niesiarkowana, bez dodatku cukru - 2 łyżki (25 g)
- Śliwki suszone - 4 sztuki (30 g)
- Orzechy włoskie - 8 sztuk (32 g)
- Słonecznik nasiona - 1 łyżka (10 g)
- Banan - 1 sztuka (100 g)
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną gotuj w nieosolonej wodzie według przepisu wraz ze zmielonym lnem. Suszone owoce zalej wrzątkiem i odstaw na 20 minut. Namoczone śliwki pokrój w drobną kostkę, posiekaj orzechy i pokrój banana w plastry. Wymieszaj gotową kaszę z przygotowanymi składnikami, a na wierzch połóż plastry banana. Smacznego!
fot. http://posilek-mistrzow.blogspot.com/