Te wspaniałe, pyszne i uzależniające placuszki z jagodami, które chcemy Wam dzisiaj zaproponować, są niezwykle puszyste, ponieważ jednym z ich składników jest jogurt grecki.
Składniki:
Sposób przygotowania:
W szklanej misce połącz mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, zmielone migdały, cukier i skórkę z cytryny. Odstaw na bok. W dużej misce wymieszaj jogurt i mleko roślinne. Dodaj jajko i ekstrakt z migdałów, wymieszaj mikserem lub trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji. Do mokrych składników dodaj suche. Na samym końcu dodaj posiekane migdały oraz jagody. Delikatnie wymieszaj łyżką.
Rozgrzej patelnię do średniej temperatury i posmaruj odrobiną oleju lub masła klarowanego. Na patelni formuj placki i smaż do zarumienienia z jednej i z drugiej strony. Możesz podawać z odrobiną miodu lub jogurtu na wierzchu, choć osobiście uwielbiamy opcję z kostką czekolady dodaną na wierzch placuszków pod koniec smażenia.
Zapisz się do newslettera.
Otrzymuj informacje o ofertach i promocjach.
form.successMessage