Składniki na 2 porcje:
Przygotowanie:
Etap 1 (noc):
Wymieszaj razem płatki owsiane, mleko roślinne i jogurt grecki. Opcjonalnie na tym etapie możesz dodać nasiona chia, żeby Twoje śniadanie nabrało dodatkowych walorów estetycznych. Tak przygotowaną mieszankę wstaw na całą noc do lodówki. Rano po przebudzeniu wyjmij od razu owsiankę, by podczas śniadania była w temperaturze pokojowej.
Etap 2:
Dojrzałe mango pokrój w kostkę (kilka kostek odłóż do przełożenia owsianki). Pozostałą część włóż do blendera, dodaj dwie łyżki jogurtu i wybrany przez siebie cukier (ewentualnie miód lub ksylitol).
Teraz kreatywna część przygotowań. W szklanych miseczkach lub słoikach kolejno układaj warstwy: łyżka owsianki, część musu mango, 1/3 prażonych migdałów, kawałki owoców. Powtarzaj aż do zapełnienia słoika. Pamiętaj by przed ostatnią warstwą dodać łyżeczkę masła orzechowego. Wierzch posyp szczyptą cynamonu.
Wspaniałe, przepyszne śniadanie gotowe :-)
Zapisz się do newslettera.
Otrzymuj informacje o ofertach i promocjach.
form.successMessage